Sidste nyt

 
12/6 2017

Jeg gentager lige mig selv fra sidste opdatering:
Dette er endnu en skøn, skøn opdatering.

Dels har Sansa fået et fint kuld hvalpe, men det kan man læse mere om på hvalpesiden.

Dels har jeg fået røntgenfotograferet alle hvalpene fra Sansa's kuld fra sidste år og alle 6 hvalpe har fået A-hofter og 0 på albuerne (og de 4 der er fotograferet på skulderen er fri for OCD).
Det er fantastisk at have sendt et helt kuld hvalpe ud i verden som har udviklet sig så fint. Og det glæder mig selvfølgelig enormt meget lige nu, hvor Sansa ligger med sine nyfødte hvalpe, som om 8 uger skal ud til nye hvalpekøbere.

Dels har den skønne Frost (Juelsgaard's Vulcanos) i weekenden opnået endnu en titel, da han vandt brugshundeklassen på udstilling i Hannover og nu er Tysk VDH Champion.
Stort tillykke til Cecilie og Bent

3/5 2017

Endnu en skøn, skøn opdatering.

Vi havde en skøn tur til Holland og besøgte Punch, som er en helt igennem dejlig og harmonisk hund. Han er super velbygget uden at være for stor og for tung og han har et helt fantastisk temperament.
Og nu 3 uger senere er Sansa scannet drægtig, så vi glæder os rigtig meget til hvalpe i starten/midten af juni.

På konkurrencefronten har Aiyo (Juelsgaard's Queen of Diamonds) og Tesla (Juelsgaard's Set Fire To The Rain) været til rallyprøve og begge hunde gik superfint.

Så Tesla afsluttede begynderklassen med 2 gange 95 point og er nu rally begyndermester i en alder af kun 11 måneder.

Aiyo sluttede ekspertklassen med maner, da hun vandt klassen med 97 point, fik hendes sidste cert og derfor nu er

Dansk Rallylydighedschampion.

Jeg er ret stolt af min skønne tøs.

5/4 2017

Så er det tid til en rigtig forårsopdatering og der er sket meget på hundefronten.

For det første er der forår i luften og Sansa er gået i løbetid, hvilket betyder en forårsparring og forhåbentlig et helt kuld skønne sorte sommerhvalpe.
Vi tager til Holland og besøger den skønne Punch (Piccadilly's Roccin' The Shades). En skøn amerikansk hanhund af fantastisk afstamning som for tiden residerer i Holland.

På hjemmefronten har vinteren og foråret indtil videre mest stået på rallylydighed.
Aiyo har fået hendes 2. certifikat og vi håber på snart at kunne få det sidste i hus, så hun kan blive rallychampion. For tiden er hun også i løbetid, så hun har en kort pause, men forhåbentlig formår vi det inden sommer.

Sansa har afsluttet øvet klasse og er nu både rally begyndermester og øvetmester. Hun vil skulle igan med ekspertklassen efter sommer, når hvalpene er flyttet hjemmefra.

Tesla har haft hendes debut til rallykonkurrence i en alder af kun 10½ måned og bestod fint hendes første prøve, så nu skal hun ud til lidt flere, så hun snart kan blive færdig med begynderklassen.

Mine fantastiske hvalpekøbere har også været i ilden.

Juelsgaard's Vulcanos (Frost) har været i Sverige og tage endnu en championtitel med hjem, så han nu er både Dansk, Svensk, Polsk og Luxemborgsk champion. Jeg er så stolt af den skønne, skønne Frost.
Stort tillykke til Bent og Cecilie med jeres skønne dreng.

Juelsgaard's Almost Unreal (Balder) har klaret sig superflot på de første af forårets prøver.
Han har fået 1.præmie i åbenklasse på B-prøve og er snart klar til vinderklasse på B-prøverne.
Og på årets første officielle Workingtest stillede han i vinderklassen og opnåede en super placering som 4. vinder. Så superflot at Balder og Sascha allerede nu kan begå sig blandt de bedste på workingtest.
Stort, stort tillykke til Sascha med de superflotte resultater.
Det er så imponerende hvad du og Balder har nået sammen.


14/1 2017

Der er nu gået et godt stykke tid siden sidste opdatering.

Ikke fordi der ikke er sket noget i "hundehuset", men nærmere fordi der er sket meget.

Jobmæssigt har jeg skiftet job og er startet som dyrlæge hos Magtor (www.magtor.dk). En helt fantastisk beslutning og jeg har fået et super job med nye udfordring i opstart af ny dyreklinik og med nogle fantastiske kolleger, både fagligt og personligt. Det er en daglig glæde at have fået en hverdag, hvor jeg har mulighed for at udføre mit arbejde præcist som jeg gerne vil gøre det og samtidig have et hold af kolleger som kan så mange andre ting indenfor hundesundhed, så vi sammen kan lave den optimale behandling.

Men det har selvfølgelig taget lidt tid og resourcer, så det er ikke blevet til helt så mange aktiveteter med hundene som normalt.

Vi beholdte jo Tesla fra Sansa's første kuld i sommers og hun ser ud til at vokse op til at blive en fantastisk hund. Hun har arvet sin mors positive og stabile sind, men har meget mere ro over sig end Sansa, som jo ind imellem er lidt af en hoppebold. Tesla ser ind til videre også rigtig godt ud eksteriørmæssigt, så jeg er meget glad for hende og har store forventninger til hende.
Hun er udstillet nogle gange som baby og hvalp og har fået fine placeringer, bl.a. 2 vinder i Herning.

Jeg er blevet certificeret til at tage røntgenbilleder til Pennhip til vurdering af hofter og i den forbindelse er både Sansa og Tesla blevet Pennhip fotograferet med fine resultater. Sansa med super resultat og Tesla med et fint resultat, lidt bedre end racens gennemsnit. Så det giver endnu en brik i vurderingen af hundenes avlsværdi, så det er jeg superglad for.

Ellers er efteråret som vanligt gået med lidt jagt med hundene. Kasia er efterhånden blevet 9½ år gammel, men det ved hun heldigvis ikke når hun kommer med på jagt, så det har mest været hende der har været med på opsamlinger. På de sidste par små jagter har Sansa dog fået lov at komme med og hun har vist gode takter, med fin ro når vi venter og god iver på apporteringerne, så hun vil lige så stille komme til at tage over fra Kasia. Nu må vi se til næste år når Kasia er fyldt 10 år, om hun stadig kan holde til jagten.

Af andre resultater i efteråret skal selvfølgelig nævnes at Frost har fået endnu en titel på CV'et. Han er nu også Luxemborgsk champion.
Stort tillykke til Cecilie og Bent med den skønne Frost, som også kun mangler et enkelt certifikat i Tyskland for at opnå den næste titel.

4/9 2016

Så er det tid til en sensommer opdatering.

Sommeren er gået med at Sansa har haft hvalpe. Det var Sansa's første kuld og det er altid spændende at se hvordan en tæve påtager sig opgaven. Sansa har været fantastisk, næsten lidt for god. Hun har passet og plejet hvalpene til UG og leget med dem hele vejen igennem. Næsten lidt for god, fordi det faktisk er en fordel hvis tæverne selv fravænner hvalpene og opdrager lidt på dem og det har Sansa ikke gjort. Hun finder sig i hvad som helst fra hvalpenes side og hygger sig bare med dem. Så er det godt at Kasia og Aiyo har deltaget lidt i opdragelsen og fortalt hvalpene at man altså ikke kan tillade sig hvad som helst overfor en voksen hund.

Hvalpene er nu flyttet ud til deres nye familier med undtagelse af Juelsgaard's Set Fire To The Rain (Tesla) som skal blive her hos os. Hun tegner allerede nu super lovende, både eksteriørmæssigt og temperamentsmæssigt. Hun er markant roligere end hendes mor var som hvalp og samtidig glad og aktiv når hun er ude og træne.
Tesla har været på hendes første udstilling som var labradors dobbeltudstilling på Hasmark Camping, hvor hun blev hhv. 3. vinder og 4. vinder i nogle store baby-klasser med 10 babyer.

Både Sansa og Aiyo har fældet ekstremt her i sommers (Sansa selvfølgelig pga. hvalpene) og har derfor ikke været udstillet, men planen er at Sansa skal afsted et par gange i løbet af efteråret.
Jeg har til gengæld fået taget mig sammen til at tage den sidste rallyprøve i begynderklassen med Sansa. En konkurrence hvor Sansa vandt klassen med 97 point, så hun nu er rally begyndermester. Så nu må vi i gang med konkurrencerne i øvet klasse.

Og så er efteråret jo over os og jagtsæsonen er dermed gået i gang. Kasia skal med på lidt opsamling, men jeg forventer også at introducere Sansa til fasan og andejagterne. Aiyo må vente lidt, for hun skal først med når vi skal til at drive på trykjagterne.

En del af mine skønne hvalpekøbere har også været i ilden i løbet af sommeren.
Juelsgaard's Fortitudo (Henning) har fået 3. pr. i begynderklassen på B-prøve (Ejer Henriette Skovbjerg Juul)
Juelsgaard's Minerva har bestået begynderklasse uofficiel workingtest (forhåbentlig får de også held af de officielle prøver inden længe) (Ejer Bjarne Nielsen)
Juelsgaard's Almost Unreal har fået 1. præmie i begynderklassen på B-prøve og bestået 2. vinder åbenklasse på officiel workingtest (Ejer Sasha Witt)
Juelsgaard's Vulcanos har fået 2. præmie i begynderklassen på B-prøve og bestået begynderklasse på officiel workingtest (Ejer Bent og Cecilie Alexandersen)

Stort tillykke til mine dygtige og aktive hvalpe, jeg bliver stolt og glad hver gang I så flot viser hundene frem.


14/6 2016

Selvom opdateringerne stadig mest handler om hvalpe og hvalpebilleder, så sker der heldigvis også andet på hundefronten.

Ikke mindst med Frost (Juelsgaard's Vulcanos), som nu i løbet af 14 dage har opnået ikke mindre end 2 championtitler.
Først som Polsk udstillingschampion og nu også Dansk udstillingschampion, efter at han blev bedste han med certifikat ved retrieverklubbens udstilling i Næstved.

Jeg er superstolt og stort tillykke til Cecilie og Bent med jeres skønne dreng.

22/5 2016

De sidste opdateringer af siden har selvfølgelig været hvalpesiden og med hvalpedagbogen/galleriet.

Men i dag er der god grund til en opdatering som ikke handler om hvalpe.

Vi har i dag fået nyheder fra Polen, hvor Cecilie og Frost (Juelsgaard's Vulcanos) har været på udstilling.
Frost har i dag fået det sidste certifikat i Polen og er dermed blevet Polsk Udstillingschampion.

Vi er superstolte af vores første Juelsgaard champion.

Stort, stort tillykke til Cecilie og Bent og tak fordi I passer så godt på ham.


3/4 2016

I dag både gode og knap så gode nyheder.

Sansa er scannet drægtig og venter hvalpe i starten af maj. Jeg glæder mig rigtig meget til dette kuld og håber at kunne beholde en tæve til os selv.

Aiyo har til gengæld snydt os og er ikke drægtig. Det er en af livets små pudsigheder at den tæve som er insemineret med 2 dage gammelt nedkølet sæd bliver drægtig og at den som er parret med frisk sæd ikke er drægtig, men sådan er det bare nogle gange.

Men jeg forventer at forsøge med Aiyo igen til efteråret.

Så der bliver supergod tid til hvalpene i Sansa's kuld. Ikke mindst fordi jeg har valgt at sige mit job op og gå hjemme hele sommeren og passe hvalpene fuld tid. Og så skulle der gerne være nye udfordringer klar efter sommerferien.


16/3 2016

Foråret er over os :-)

Og foråret kommer til at stå på hvalpeplaner. Vi har planlagt 2 skønne forår/sommerkuld. Det var egentlig min plan at få et kuld hvalpe i sommer og et til efteråret, men tingene har flasket sig sådan at vi her i foråret har rigtig, rigtig god tid og så vil jeg hellere have 2 sommerkuld, som vi så kan nyde og socialisere for fuld kraft.

Så begge de sorte tøser er parret og venter hvalpe i starten af maj.

Sansa er parret med en skøn hanhund af amerikansk afstamning. Dolce er oprindeligt fra Mexico, men er importeret til Polen. Lige nu er han dog på besøg i Finland, hvor han både udstilles og har lavet en del gode kuld hvalpe.
Han er valgt ud fra hans amerikanske afstamning, hvor jeg længe har haft et godt øje til flere hanhunde, som har påvirket den amerikanske avl i en meget positiv retning. Og i Dolce har jeg fundet en hanhund, hvis afstamning indeholder rigtig mange af de hunde jeg ønsker i afstamningen på mit afkom. Dolce selv er polsk champion og har flere juniorchampiontitler i Sydamerika inden han kom til Europa. Dolce har selvfølgelig A-hofter, 0 på albuerne og øjenlyst uden anmærkninger. Også er han fri for PRA, EIC og HNPK.

Aiyo har igen været i Hamborg og er parret med Mio. Mio er min totale ynglingshanhund, som jeg har brugt 2 gange før, dels på Kasia og dels ved Aiyo's sidste kuld. Mio er mit idealbillede af en labrador, han er supersmuk (international champion og national champion i flere lande) uden på nogen måde at være for meget eller overtypet. Han er en middelstor hanhund, men helt igennem harmonisk bygget. Han elsker at arbejde og har bestået flere tyske apporteringsprøver og har et fantastisk dejligt temperament. Og ikke mindst så har jeg været ovenud tilfreds med de afkom vi allerede har efter ham :-)

Så jeg glæder mig vildt til maj måned, hvor hvalpekassen forhåbentlig kommer til at bugne af liv.

Forårets komme betød også vores længe ventede tur til Birmingham til verdens største hundeudstilling Crufts. For første gang var en Juelsgaard-hund kommet gennem nåleøjet og var kvalificeret til Crufts, så selvfølgelig var jeg nødt til at skulle derover og se Frost (Juelsgaard's Vulcanos) og Cecilie når de indtog de grønne udstillingsringe på Crufts.
En stor oplevelse og skønt at se Frost tage hele postyret med ophøjet ro og selvom de ikke kom med i placeringerne var jeg rigtig stolt af at se Cecilie vise Frost superflot frem.

Og endnu mere stolt blev jeg senere på weekenden da resultaterne af Cecilie og Frost's fortsættelse af deres udstillingstur. For efter Crufts fortsatte de til Tyskland og dagen efter til Belgien og med super resultater.
Lørdag blev Frost 1. vinder i brugshundeklassen med certifikat og dagens bedste brugshund.
Søndag blev han Bedste Han med certifikat, CACIB og en ny kvalifikation til Crufts 2017.

Stort, stort tillykke til Cecilie og Bent og skønne Frost,
og I forstår sikkert at jeg er superglad for at Aiyo forhåbentlig venter hvalpe som bliver 3/4 søskende til Frost :-)

21/2 2016

Hermed en lille vinteropdatering.

Vinteren har prøvemæssigt været stille for vores hunde, men til gengæld har både Aiyo og Kasia hygget sig i jagtsæsonen, Kasia som apportør og Aiyo på drivjagter.
Det er fantastisk at opleve især gamle Kasia, som lever og ånder for jagten. Jeg elsker at være med min skønne tøs på opsamling, selvom Kasia nogle gange glemmer lidt at børnelærdommen og pæn lineføring. Men når man ser hende supereffektiv komme med den ene fugl efter den anden, så kan man ikke andet end blive lidt stolt af min pensionerede udstillings og avlstæve.

Vi har også været lidt på udstillinger her i vinteren.
Både Aiyo og Sansa har været afsted flere gange og Aiyo er efterhånden som hun er blevet mere moden kropsmæssigt også blevet værd at tage med på udstilling. Hun har nu opnået excellent flere gange på udstillng både i Danmark og Tyskland og opnåede 2. vinder i brugshundeklassen med CK på udstillingen i Herning i November.
Sansa har også været afsted flere gange og var også med i Tyskland i December. Hun opnåede bl.a. 1. vinder i mellemklassen og hendes første certifikat i Tyskland.

Der er også flere af vores hvalpekøbere som har gjort det supergodt i vinter.
Juelsgaard's Vulcanos (Frost) har været udstillet flere gange både i Danmark og udlandet, bl.a. er han 2 gange blevet 1. vinder i brugshundeklassen i Polen og har nu 2 certifikater i Polen.

Generelt er jeg super glad for de 2 kuld hvalpe jeg har lavet med Woefdram's Whiskey for Romeo. 3 af hvalpene fra Aiyo's kuld med Mio har debuteret på officiel udstilling. Juelsgaard's Pannacotta (Storm) har været på udstilling i Sverige og opnået excellent. Juelsgaard's Tiramisu var jeg så heldig at låne til udstilling i Taulov, hvor hun opnåede excellent 4. vinder i juniorklassen. Og sidst, men absolut ikke mindst, så debutterede Juelsgaard's Creme Brûlée på officiel udstilling i Fredericia og opnåede excellent 1.vinder med CK. Stort tillykke til alle vores hvalpekøbere.

16/10 2015

Så er det absolut tid til en lille opdatering.

Ikke fordi der sker så meget herhjemme, men mest fordi mine skønne hvalpekøbere viser mine hvalpe frem på bedste vis.

Herhjemme er sommeren mest gået med træning og så at jeg har lavet en del projekter for raceledelsen, bl.a. ved at indsamle prøver til et specialeprojekt på landbohøjskolen, skrive lidt til DRK's kommende hvalpemapper og med at arrangere kvalifikationsprøve.

Prøvemæssigt holder vi en lille pause, dels fordi jeg har haft weekenderne besat med mange andre arrangementer og dels fordi Sansa endnu ikke er helt klar til markprøverne. Og nu er jagtsæsonen gået igang, så der er også en del weekender hvor der står jagt på programmet. Det er altid en stor fornøjelse, ikke mindst når jeg har gamle Kasia med, som nu er pensioneret fra prøver og avl, men som har en fest når hun er med på jagt.

Men mine hvalpekøbere har til gengæld været aktive.

Ikke mindst Cecilie og Frost (Juelsgaard's Vulcanos), som har været superseje. Frost har hen over sommeren 3 gange opnået reserve certifikat og kun været en enkelt placering fra certifikatet. Superflot af en så ung hanhund, selvom man selvfølgelig kan ærgre sig en smule over at være så tæt på certifikaterne.
Og så har Frost bestået kvalifikationsprøven kun 16 måneder gammel, så nu er han klar til at starte i brugshundeklassen, når han bliver for gammel til juniorklassen.
Og som kronen på værket har han nu fået den første titel i hus. Som vinder af juniorklassen på udstilling i Dortmund er han nu Junior Bundes-Sieger 2016 og kvalificeret til Crufts 2016.

Det kan da være at 2016 skal være året hvor man er nødt til at tage til England og besøge Crufts udstillingen.

Også tillykke til Sasha og Balder (Juelsgaard's Almost Unreal), som klarer sig superfint til prøverne. Ved trippelarrangementet i region midtjylland fik de en flot 1. præmie i begynderklassen. Nu skal det hele også bare lige gå op i en højere enhed på de officielle prøver.25/7 2015

Så er det tid til lidt generelle opdateringer af hjemmesiden, nu hvor hvalpene er flyttet hjemmefra og allerede er vokset godt i deres nye hjem.

Herhjemme blev det jo ikke til et sidste kuld for Kasia og jeg har nu valgt at hun skal pensioneres. Så Kasia er i denne uge blevet steriliseret, så hun kan være klar til jagtsæsonen går i gang, for selvom hun har fået titlen af pensionist, så skal hun selvfølgelig stadig med på andejagt. Hun er jo stadig ellevild når hun kommer med på jagt. Jeg er helt imponeret over hvor hurtigt hundene kommer sig over en operation. Lidt stille et par dage, men allerede knap 2 døgn efter operationen kan jeg faktisk ikke mærke noget på hende, så nu mangler hun bare pelsen på maven, men den når forhåbentlig at komme inden jagten.

Aiyo er ved at være i form igen efter hvalpene og skal selvfølgelig også med på jagt til efteråret. Samtidig er hun ved at være klar til rallyprøverne igen. Hun har faktisk allerede været afsted en enkelt gang, men der kunne vi godt mærke at vi var lidt ude af form og Aiyo bestod kun lige og var ikke i nærheden af de magiske 95 point. Derudover synes jeg faktisk at hun er ved at se ret godt ud igen, så jeg har vovet pelsen og meldt hende til et par udstillinger.

Sansa har været udstillet et par gange her i forsommeren og vi må konstatere at det går bedre i Danmark end i Tyskland. Hun har i Danmark vundet juniorklassen 2 gange (den ene gang med CK) og blevet nummer 1 en gang, men i Tyskland har hun kun opnået very good. Det er nu formodentlig ikke på grund af landet, men fordi Sansa er en type som nogle dommere synes er fantastisk og andre slet ikke bryder sig om. Hun er superfint bygget, men er også en stor tæve med en del luft under maven og det bryder nogle dommere sig ikke om. Jeg synes det er rigtig skønt, fordi jeg godt kan lide at de ikke bliver alt for tunge, men det er jo smag og behag og sådan vil det altid være på udstillinger. Sansa er startet op i begynderklassen i rally og har bestået de 2 prøver hun har været til, så nu mangler vi en enkelt prøve med i begynderklassen. Vi er også gået i gang med markprøvetræningen, men hun mangler stadig noget mere ro inden hun er helt prøveklar.

Og så har jeg fået taget nogle super billeder af hundene, så der er lidt nye billeder til hjemmesiden.

24/4 2015

Opdateringerne for tiden går selvfølgelig mest på hvalpesiden og hvalpegalleriet, men der sker også andet på hundefronten, både rigtig godt og knap så godt.

Kasia er blevet scannet og hun er desværre ikke drægtig. Kasia har livet igennem være lidt ustabil i hendes løbetider og har snydt mig en gang tidligere, så hun har været lidt svær reproduktionsmæssigt. Til gengæld har hun altid været supergod til at føde og passe hvalpene og har klaret alt til UG. Og hun har lavet nogle rigtig, rigtig skønne hvalpe, som ikke mindst har udmærket sig med supergode temperamenter.
Det er derfor også med en del vemod at Kasia nu pensioneres fra avlen, men hun er 7½ år gammel, så nu har hun fortjent en god pensionisttilværelse, som kommer til at stå på hygge og noget andejagt, som hun forhåbentlig vil kunne fortsætte med i en del år fremover.

Glædeligt er det til gengæld at Sansa er blevet røntgenfotograferet og har fået A-hofter, 0 på albuerne og Fri på skuldrene, så det er jeg jo rigtig glad for. Det er altid enormt spændende, for det er jo ganske afgørende for om hun senere kan få lov at indgå i avlen og selvfølgelig for hvor meget hunden kan motioneres fremover og med en super status er der nu ingen restriktioner på hvad jeg kan gøre med Sansa. Så hun kan frit fortsætte både rallytræningen og markprøvetræning.

På hvalpekøbersiden har Henning (Juelsgaard's Fortitudo) og Henriette bestået kvalifikationsprøven og Frost (Juelsgaard's Vulcanos) og Cecilie bestået brugsprøve. Stort tillykke til jer begge.

28/3 2015

Så er der kun gået 2 uger siden jeg skrev herinde sidst, men der sker meget på hundefronten lige nu.

AIyo har fået hvalpe, som de næste 2 måneder kan følges på hvalpesiden. Et rigtig skønt kuld, som jeg glæder mig meget til at følge efterhånden som de vokser op.

Og så er Kasia blevet parret. Jeg havde ellers næsten opgivet at hun skulle have flere hvalpe fordi det var over 1 år siden hendes sidste løbetid, men hun valgte så at gå i løbetid på det helt rigtige tidspunkt, sådan at hun først skal have hvalpe når Aiyo's hvalpe er flyttet hjemmefra og sådan at det passer at jeg kan bruge min sommerferie på hvalpene, lige i den alder hvor hvalpene skal socialiseres allermest.

Og samtidig er alt faldet på plads omkring den hanhund, som jeg har været forelsket i igennem længere tid. Så i denne weekend har jeg så været i Tyskland og Kasia er parret med Dt. Jch VDH og Dt.Jch LCD A Sense of Pleasure's Sonnyboy (Taff). Taff bliver præsenteret på hvalpesiden i løbet af kort tid.

Og så er Sansa blevet 1 år og selvom jeg jo ikke har noget at bruge resultaterne til før hun bliver ældre, så var jeg alligevel så nysgerrig at jeg har taget røntgenbilleder af hende. Og hun har heldigvis rigtig fine ben og er bedømt med A-hofter, 0 på albuerne og fri på skuldrene. Så det er superskønt at hun er 100% i orden på røntgenbillederne. Hun er også blevet gentestet for de relevante ting og vi venter nu på resultaterne af gentestene. Men dem er jeg ikke så bekymret for, for det har kun betydning for evt. valg af hanhund til hende, idet jeg selvfølgelig kommer til at bruge hanhunde som er fri for de sygdomme som hun evt. bærer. Men gentestene er jo heldigvis ikke for at udelukke hunde fra avl, men derimod et værktøj til at sikre at man ikke laver hvalpe med de sygdomme man tester for og dermed et supergodt redskab når den rigtige hanhund skal vælges.

Og så er der igen gode nyheder fra Kasia's sidste kuld, hvor Frost (Juelsgaard's Vulcanos) har været udstillet i Sverige og opnået 2.vinder med CK i juniorklassen. Det er superskønt når ens afkom klarer sig så godt. Og så har Bella (Juelsgaard's Minerva) bestået sin brugsprøve.
 
 
 
15/3 2015

En måned er gået og der er heldigvis meget at skrive om.

Aiyo bliver større og større og der er nu kun 1 uge til hun skal have hvalpe. Jeg ved ikke præcist hvor mange der er, men scanningen viste et pænt kuld og jeg synes hun er ca. lige så tyk som ved sidste kuld, hvor hun jo fik 9 hvalpe. Så nu må vi se, men jeg forventer et fint kuld på 7-9 hvalpe.

Samtidig er jeg nu i gang med røntgenfotograferingen af Aiyo's sidste kuld. Det var i det kuld hvor vi desværre for første gang oplevede en hvalp med rigtig dårlige albuer, idet en hvalp måtte aflives 7 måneder gammel. Det er altid helt forfærdeligt, ikke mindst for hvalpekøberne, men jeg synes selvfølgelig også det er utrolig trist og frustrerende, fordi jeg gør så meget ud af afstamning og undersøgelse af mit afkom.
Så det har da været med en vis nervøsitet at jeg har undersøgt resten af Aiyo's afkom. Men det ser heldigvis ud til at det var et af de uheld man desværre ikke kan gardere sig imod, uanset hvor godt man forsøger at gøre det.
Men Aiyo viser sig ellers stadig at avle sundt og indtil videre har hendes første kuld på 6 hvalpe givet 6 A-hofter og 5 med 0 på albuerne og 1 med 0/1 på albuerne. I Aiyo's andet kuld er der også indtil videre fotograferet 6 hunde og de har alle A-hofter og 0 på albuerne. Så det er jeg rigtig lettet og glad og stolt over.

Jeg glæder mig også over at mine hvalpekøbere som går lidt på diverse prøver er kommet godt igang med forårssæsonen.
Det gælder bl.a. Cecilie og Frost (Juelsgaard's Vulcanos) som udover fine udstillingsresultater (bl.a. 3. vinder i juniorklassen i Fredericia) har debuteret på C-prøve med en fin 2. præmie. Så nu skal de bare lige have brugsprøven overstået.
Sasha og Balder (Juelsgaard's Almost Unreal) bestod årets første uofficielle workingtest i begynderklassen.
Henriette og Henning (Juelsgaard's Fortitudo) har både bestået uofficiel workingtest i begynderklassen og fået en fin 2. præmie på C-prøve, så nu er han vist ved at være klar til kvalifikationsprøven.
Nana og Tumle (Juelsgaard's Justitia) har også bestået uofficiel workingtest i begynderklassen.
Stort tillykke til mine flittige hvalpekøbere.

Og så er Kasia kommet i løbetid. Det har givet nogle overvejelser, for normalt har jeg ikke hvalpe i sommerferien, hvor jeg som oftest er nødt til at arbejde en del timer, men i år bliver der kun ganske kort tid med lidt ekstra timer og samtidig kan det faktisk passe at hvalpenes vigtigste uger bliver i min sommerferie, hvor der jo så bliver ekstra tid til hvalpene. Samtidig er den hanhund, jeg har haft i tankerne lige siden han blev født, nu blevet gammel nok til at han er godkendt til avl i Tyskland og det betyder at jeg har mulighed for at lave den kombination som jeg har drømt om i længere tid.

Så nu skal det sidste bare planlægges, så jeg er sikker på at det kommer til at passe med at jeg har god tid til hvalpene og så ender det formodentlig med at Kasia parres om ca. halvanden uge. Dette bliver absolut sidste chance for en hvalp efter Kasia :-)


13/2 2015

Foråret er på vej og så er der nyt på hundefronten.

Det vigtigste er selvfølgelig at Aiyo er drægtig og venter hvalpe. Jeg havde håbet på 2 kuld i år og havde forventet at Kasia skulle have været parret med Taff (A Sense of Pleasure's Sonnyboy) i starten af året og at Aiyo skulle parres med Mio (Woefdram's Whiskey for Romeo) senere på året.

Men Kasia har snydt mig og er stadig ikke kommet i løbetid og da Aiyo kom i løbetid på et perfekt tidspunkt i forhold til at få et kuld forårshvalpe, så er det hende som er blevet parret og nu scannet drægtig.

Vi har været i Hamborg og besøge skønne Mio, som vi jo brugte sidste år til Kasia. Og da jeg er rigtig godt tilfreds med dette kuld og efter at have set dette kuld tænker jeg faktisk at han passer måske endnu bedre til Aiyo, så valgte vi endnu engang at tage turen til Tyskland.

Og Aiyo er nu scannet drægtig og vi forventer hvalpe omkring d. 20. marts.

I slutningen af januar var vi en tur i Mønsted på DRK-skue.  
Sansa (Black Pearls of Mainhatten Zanna Lee) bestod brugsprøven og blev udstillet for første gang i juniorklassen og endte som 2. vinder.
Aiyo, som ellers ikke er udstillet ret meget, blev stillet i brugshundeklassen og vandt brugshundeklassen og endte som dagens 4. bedste tæve. Det er sjovt med AIyo, for hun er klart blevet bedre efter at hun har fået et par kuld hvalpe og hun er efterhånden blevet superfin og harmonisk. Så nu må vi se når hun har fået det næste kuld hvalpe om hun skal udstilles et par gange på officiel udstilling.

Weekenden efter var vi i Frederia til officiel DKK-udstilling. Jeg havde ikke selv tilmeldt nogen af hundene, men vi var nede og hilse på Frost (Juelsgaard's Vulcanos) som skulle i juniorklassen for første gang, kun 9 måneder gammel. Og det blev en rigtig fin debut, idet han endte som  3. vinder med excellent. Det bliver rigtig spændende at følge ham fremover, ikke mindst når han skal i gang med markprøverne.

Så nu venter vi på at Aiyo lige så stille begynder at bule ud på maven og jeg glæder mig til at skulle udstille i Nyborg, hvor Sansa skal udstilles i juniorklassen for første gang.

15/12 2014

Så nærmer julen sig og herhjemme går vi og venter på at Kasia skal komme i løbetid. Det er nu ca. 10 mdr siden hun var i løbetid sidst, men hun går ofte længe mellem løbetiderne.

Denne gang har det været rigtig fint at hun har ventet, for vi planlægger at Kasia skal parres og have hendes sidste kuld hvalpe i denne løbetid. Og hanhunden jeg har valgt denne gang er en ganske ung hanhund, som jeg har fulgt fra han var helt lille. Jeg har siden han blev født været meget imponeret over hans afstamning og forventet at hans kuld ville blive supergodt og her et år efter er både Taff og flere af hans søskende blevet superfine. Det betyder i mine øjne rigtig meget at Taff ikke blot er en enlig svane, men at flere af hundene i kuldet beviser at afstamning er supergod. Og nu er sundhedsresultaterne på Taff kommet i hus og er helt som de skal være. Indtil videre er en enkelt hvalp mere i kuldet røntgenfotograferet og også med topresultater.

Så jeg glæder mig meget til at skulle til Tyskland og besøge A Sense of Pleasure's Sonnyboy og til et kuld skønne gule hvalpe. Vi overvejer meget om vi skal beholde en lille gul pige fra dette kuld.

Så nu må Kasia gerne snart komme i løbetid :-)

11/11 2014

Så er det blevet tid til en efterårsopdatering.
Der er gået et stykke tid siden sidste opdatering og det er kun fordi jeg ikke lige har fået taget mig sammen til det, det er bestemt ikke fordi der ikke er sket noget som var værd at skrive om, tværtimod.

Herhjemme er flokken desværre blevet reduceret, idet vi har måttet aflive vores gamle hanhund Chalmer. Chalmer havde haft en del kræftknuder over længere tid, men havde det heldigvis rigtig godt lige til det sidste. Jeg har kunnet mærke knuderne, men Chalmer har været glad og frisk, lige indtil den sidste dag, hvor en knude pludselig har trykket på bl.a. blæren og han akut fik smerter og blev meget dårlig. Så selvom det altid er rigtig svært at tage afsked, så glæder vi os over at Chalmer havde det godt til det sidste og at vi til sidst stille og roligt kunne lægge ham til at sove.

Ellers går tiden hovedsageligt med træning af tøserne og nu er jagtsæsonen gået i gang og jeg har været afsted et par gange med Kasia og Aiyo. Det plejer at være Kasia, som er med på jagt, men sidste gang havde jeg Aiyo med og det er skønt at have 2 så forskellige hunde at arbejde med. Aiyo er lydig og velafbalanceret og er nem at holde lige omkring mig og en fornøjelse at have med, fordi hun ikke kører helt op i højgear. Kasia til gengæld er super når der skal hentes mange fugle i svært terræn. Hun bliver ofte så tændt at det går lidt ud over lydigheden, men til gengæld kæmper hun sig gladeligt gennem mudder og trærødder for at apportere.

Træningsmæssigt er det mest Aiyo og Sansa som er med ude til træning. Aiyo og Sansa trænes begge i Rally, hvor Aiyo efterhånden bliver mere og mere stabil i de nye ekspertøvelser og jeg skal forsøge om jeg kan få lidt konkurrencer passet ind i kalenderen. Sansa har fint styr på alle øvelserne i begynderklassen, men skal være 10 måneder inden hun må stille til konkurrencer, så det må vente lidt endnu. Sansa er også ved at være brugsprøveklar, selvom hendes apporteringstræning pt. er sat lidt i bero, fordi hun døjer en del med vokseværk og har været halt på flere ben i en periode.

Vi har også her i sensommeren og efteråret glædet os rigtig meget over nogle rigtig flotte resultater fra vore tidligere hvalpe.

På udstillingssiden har især Juelsgaard's Vulcanos (Frost) fra Kasia's sidste kuld klaret sig fantastisk i babyklassen. Han er bl.a. blevet bedst i racen begge dage på Labrador's store racearrangement i august og på Dansk Retriever Klubs udstilling i Køge. Sidst har han debuteret i hvalpeklassen i Herning med en placering som 2. vinder den ene dag. Vi glæder os meget til at følge ham fremover.
Frost's søster Juelsgaard's Aurora har også været udstillet, dog kun på et lokalt skue, hvor hun blev bedste babytæve. Jeg glæder mig meget over hvalpene fra dette kuld som er blevet superfine.

I DCH regi er Gaia (Juelsgaard's Aygo) og Gaia (Juelsgaard's Folda) begge rykket op fra C-klassen og er kvalificeret som B-hunde og "gamle" Gaia (Juelsgaard's Folda) opnåede endda kvalifkation og deltagelse ved DM. Rigtig flot af både Ynn og især Lis, som trods konkurrencenerver har opnået så flotte resultater. Vi håber I har mod på også at vise hundene i B-klassen.

Og så er Tumle (Juelsgaard's Justitia) blevet rally begyndermester. Superfint og vi glæder os til at følge jer videre i øvet klasse.

Foråret kommer forhåbentlig til at stå på lidt prøver med hundene. Sansa skulle gerne gå begynderklasse i rally og engang inden så længe også gerne tage brugsprøven. Hvor langt vi når markprøvemæssigt i foråret afhænger af hvor længe hun kommer til at døje med vokseværk, men det haster heller ikke.
Aiyo skulle gerne starte nogle rallyprøver i ekspertklassen. Om hun skal starte især workingtest i foråret kommer an på hvornår tøserne kommer i løbetid og dermed hvornår der kommer hvalpe i huset.

Vi håber også på hvalpe i det tidlige forår, så der er meget at glæde sig til.


16/8 2014

Så er sommeren så småt ved at gå på hæld og nu starter sensommerens træningssæson for hundene.
Aiyo er kommet på åbenklassehold, samtidig med at jeg selvfølgelig stadig træner med hende sammen med en lille flok faste træningskammerater, bl.a. Kasia's hvalpe Henning og Tumle. Jeg nyder meget at træne med Aiyo, selvom hun nogle gange giver mig udfordringer. Især er det tydeligt med Aiyo at når hun præsenteres for opgaver som passer til hendes niveau, så stråler hun og arbejder fantastisk, hvorimod hun godt kan blive lidt usikker hvis hun presses for meget og så mister hun lidt gejst og lyst. Så det er en god udfordring til mig at sørge for at hun får udfordringer uden at presse hende for hårdt.

Kasia trænes mest herhjemme. Hun forventes ikke at komme på så mange prøver længere, til gengæld er det Kasia som skal med på jagt i efteråret. Jeg glæder mig allerede til efterårets jagter, ikke mindst andejagterne, som er Kasia's foretrukne.

Og så er jeg selvfølgelig igang med hvalpetræningen af Sansa. Og hun er virkelig en fornøjelse at træne med. Sansa elsker træningen og elsker kontakten og hun er fuld af energi og nye ideer. Hun kan ind imellem give anledning til grå hår når hun finder på nye narrestreger, men hun har så meget glæde ved træningen at jeg alt i alt er super tilfreds med hende og får smil på læben hver gang jeg er ved at falde over hende fordi hun så gerne vil gå tæt ved mit ben :-)

Og ellers har sommeren budt på flere fine resultater, både for Sansa som har haft debut på udstilling, men også fra flere af vores hvalpe. Bl.a. har den første hvalp fra Aiyo's sidste kuld bestået brugsprøven og en af hvalpene fra Kasia's sidste kuld blev bedste babyhvalp på skue i Knuthenborg. Jeg er altid rigtig glad for at høre fra mine hvalpekøbere om deres og hundenes bedrifter.

Desværre har sommeren også budt på en kedelig nyhed. En af hvalpene fra Aiyo's sidste kuld er desværre aflivet pga. ledmus i begge albuer. En rigtig trist nyhed, selvfølgelig mest for familien, men jeg er selvfølgelig som opdrætter altid meget ked af når en hvalp viser sig at have problemer. Jeg må selvfølgelig trøste mig med at det heldigvis er ganske få hvalpe jeg har lavet med dårlige hofter eller albuer og at jeg stadig mener at mit opdræt bidrager positivt til den danske avl, selvom det altid føles trist når sådan noget sker.

Jeg kan i stedet glæde mig over at de første resultater på hofter og albuer er kommet på Aiyo's første kuld. Og de første 4 hvalpe har alle A-hofter og de 3 har 0 på albuerne og den sidste 0/1. Så indtil videre tegner det til at hvalpen med de dårlige albuer er en enlig svale i Aiyo's afkom.

20/6 - 2014

Hermed starter en ny side med "sidste nyt".
Min computer synes åbenbart at siden var ved at blive lige lang nok, for den har i hvert fald slettet det hele.
Men det gør jo ikke så meget, for siden er jo beregnet til at fortælle hvad der sker nu og ikke så meget om tidligere. Resultater fra tidligere kan jo findes under resultatsiden, billeder og beskrivelse af de sidste par kuld er på hvalpesiden og oversigten over vores tidligere kuld er på afkomssiden.

Og nu er det jo så også første opdatering siden hvalpene flyttede hjemmefra. Så nu går jeg blot og glæder mig over de skønne tilbagemeldinger fra hvalpekøberne. Jeg glæder mig altid rigtig meget, når jeg får en glad beskrivelse af en hvalp som har taget flytningen uden problemer og som har livsmod og lyst til nye udfordringer, for det er sådan jeg mener en velpræget labradorhvalp bør tage imod verdenen.

Samtidig er der jo så blevet ro herhjemme, eller næsten. For Sansa er jo flyttet ind med alt hvad det indebærerer af hvalpeløjer. Hun er en helt igennem skøn hvalp med et fantastisk charmerende temperament. Hun er et livsstykke af rang og intet for lov at forblive ukendt. Samtidig gør hendes livsglæde at hun elsker at træne og det gør også at man let tilgiver hende alverdens narrestreger.

Prøvemæssigt har det stået lidt stille pånær en enkelt rallyprøve. Tiden er jo brugt på hvalpene :-)

Men mine søde hvalpekøbere har været afsted. Både Henriette/Henning og Nana/Tumle har været på workingtest. Og så har Nana og Tumle haft deres debut på rallybanen med stor succes. Og ikke mindst har en af hvalpene fra Aiyo's sidste kuld, Balder (Juelsgaard's Almost Unreal) debutteret på workingtest i hvalpeklassen.

Jeg er så glad for jeres engagement i hundene og at I viser dem på flotteste vis.

 

Camilla Juelsgaard Jørgensen, Lerbjergvej 17, 8370 Hadsten (30138952)